Frimatrail Frenoplast S.A.

Oświadczenie Konsorcjum Arriva PCC

Konsorcjum Arriva PCC z przykrością informuje, że nasze odwołanie, które 18 listopada 2008 r. było przedmiotem rozprawy Krajowej Izby Odwoławczej przy Urzędzie Zamówień Publicznych w Warszawie, zostało oddalone. Odwoływaliśmy sie od decyzji Urzędu Marszałkowskiego nieodrzucenia oferty PKP PR w przetargu na wykonywanie regionalnych pasażerskich przewozów kolejowych na linii Bydgoszcz Główna – Chełmża w woj. kujawsko-pomorskiem, pomimo, że oferta ta budziła poważne obawy o stosowanie cen poniżej kosztów.

Jesteśmy bardzo rozczarowani tym wyrokiem ponieważ PKP Przewozy Regionalne przyznało, że zaoferowało cenę bez jakiejkolwiek marży zysku, a dodatkowo przedstawiliśmy listę kosztów jakie spółka poniesie, a jakie nie zostały wzięte pod uwagę w kalkulacji oferty przedstawionej przez PKP PR.

Skutki decyzji Krajowej Izby Odwoławczej  mogą mieć poważne implikacje dla przyszłego kształtu i funkcjonowania rynku. Po otrzymaniu pisemnego uzasadnienia wyroku zasięgniemy opinii prawników, co do możliwości dalszego dochodzenia naszych praw na drodze sądowej.”

Autor: (Arriva PCC)