baner
baner
baner
Kuźnia Ostrów Wielkopolski Sp. z o.o.

Fotogaleria

galeria
Katastrofy i wypadki kolejowe

Sonda

Co twoim zdaniem robi Urząd Transportu Kolei?

Wspiera rozwój kolei
Hamuje rozwój kolei
Nie mam zdania

Newsletter

Zawsze aktualne informacje

Logowanie

Nie masz konta?
Zapomniałeś hasło?
Jesteś tutaj:

Pierwsza stacjonarna restauracja WARS-u

Z myślą o miłośnikach zdrowej, naturalnej kuchni, została uruchomiona w drugiej połowie stycznia br. nowa restauracja – Green Patio. Oferta lokalu znajdującego się w centrum Warszawy, przy ulicy Nowogrodzkiej 47a, skierowana jest do osób ceniących sobie nie tylko smak potraw, ale także walory zdrowotne składników przygotowywanych dań. Właścicielem restauracji Green Patio jest Spółka WARS S.A.

Green Patio to nowoczesna restauracja, zapewniająca swoim gościom bogaty wybór dań i miłą atmosferę. Wyróżnia ją specjalne podejście do sposobu informowania klientów o właściwościach spożywanych potraw, w tym o ich składzie i  wartościach odżywczych. Menu restauracji zostało tak skomponowane by zaspokoić zróżnicowane gusta gości oraz stworzyć możliwości tzw. „świadomego” wyboru posiłków. W tym celu w karcie dań zostały umieszczone specjalne piktogramy, które informują o szczególnych właściwościach serwowanych dań. Kuchnia Green Patio stwarza możliwości takiego wyboru posiłków, aby były dostosowane do wymagań każdej diety i sposobu odżywiania.

- Coraz więcej osób zwraca uwagę na swoją dietę, są świadomi tego jak ważny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu ma prawidłowe odżywianie. To właśnie dla nich powstaje Green Patio. Dzięki szczegółowym opisom, każdy może dokonać świadomego wyboru,  zdecydować się na potrawę, która ma odpowiednie składniki odżywcze. To bardzo ważne nie tylko dla osób dbających o linię, ale także dla sportowców, kobiet w ciąży, diabetyków  oraz wszystkich zainteresowanych nie tylko smakiem, ale też wartością odżywczą tego, co jedzą. – podkreśla Krzysztof Supa, Prezes WARS S.A.

Green Patio to najnowsza inwestycja Spółki WARS S.A. Pilotażowa restauracja powstała w Warszawie, ale w planach jest otwarcie kilku kolejnych lokali. Docelowo do 2012 roku ma być ich około 8, w tym nie mniej niż 4 w systemie franczyzowym. W restauracji znajduje się bogaty wybór potraw z różnych zakątków świata. W menu znajdziemy lekkie dania i przekąski, pożywne dania główne, a także desery. Wszystkie produkty pochodzą od sprawdzonych dostawców, a nad ich jakością czuwa kierownik restauracji – Barbara Rogozińska oraz szef kuchni – Jerzy Sobieniak.  Menu skomponowane jest we współpracy z dietetykiem - mgr inż. Ewą Ceborską, która dba o właściwe proporcje składników odżywczych serwowanych potraw.

W budowaniu kompleksowego systemu gastronomii restauracja Green Patio korzystać będzie ze sprawdzonych, unikalnych kompetencji, stosowanych w wagonach gastronomicznych w ramach NLO (Nowa Linia Obsługi). Inwestycja ta nawiązuje do tradycji gastronomii stacjonarnej Spółki WARS, która w latach 60-tych i 70-tych prowadziła sieć ekskluzywnych restauracji.

- Potrawy serwowane w restauracji będą różnić się od tych, które można zjeść w pociągach. Specyfika lokalowa WARS ogranicza innowacje kulinarne, ale w przypadku restauracji stacjonarnych mamy większe pole manewru, a jedynym ograniczeniem jest inwencja szefa kuchni. – podkreśla Andrzej Buczkowski, Dyrektor ds. Marketingu i Rozwoju WARS S.A.


Autor: (źródło: WARS S.A., 03.02.2010)

Jesteś zalogowany jako: Gość
Aktualizacja: 13-02-2018 
Powered by Heuristic
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczone w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.