TABOR DĘBICA Sp. z o.o.

Konkurs Mam Talent 2015

Przewozy Regionalne ogłosiły konkurs na stanowisko prezesa zarządu

Rada Nadzorcza Spółki „Przewozy Regionalne” sp. z o.o. wszczęła postępowanie kwalifikacyjne na stanowisko Prezesa Zarządu – Dyrektora Generalnego. Otwarcie zgłoszeń nastąpi w dniu 26 lipca 2010 r. w siedzibie Spółki.

1. Kandydaci na stanowisko powinni spełniać następujące warunki:

• ukończone studia wyższe magisterskie,
  • co najmniej pięcioletni staż pracy na stanowisku kierowniczym,
  • korzystać z pełni praw publicznych,
  • posiadać pełną zdolność do czynności prawnych,
  • nie podlegać określonym w przepisach prawa ograniczeniom lub zakazom zajmowania stanowiska członka zarządu,
  • wyrazić zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Spółkę „Przewozy Regionalne” sp. z o. o. dla celów postępowania kwalifikacyjnego.

2. Zgłoszenie kandydata powinno zawierać:

• list motywacyjny oraz adres do korespondencji (w tym telefon kontaktowy),
  • życiorys z opisem pracy zawodowej (CV),
  • oświadczenia o korzystaniu z pełni praw publicznych, posiadaniu pełnej zdolności do czynności prawnych, niepodleganiu określonym w przepisach prawa ograniczeniom lub zakazom zajmowania stanowiska członka zarządu, a także wyrażające zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Spółkę „Przewozy Regionalne” sp. z o. o. dla celów postępowania kwalifikacyjnego. 3. Do zgłoszenia należy dołączyć w oryginałach lub odpisach poświadczonych przez kandydata, dokumenty potwierdzające kwalifikacje kandydata oraz staż pracy. W toku postępowania kwalifikacyjnego kandydat może przedstawić Radzie Nadzorczej dodatkowe dokumenty potwierdzające umiejętności (referencje, rekomendacje, certyfikaty) oraz staż pracy na stanowiskach kierowniczych.

4. Do zgłoszenia należy dołączyć koncepcję zarządzania Spółką (max. 3 strony maszynopisu).

5. W przypadku dołączenia poświadczonych przez kandydata odpisów dokumentów, o których mowa w pkt 3, w trakcie rozmowy kwalifikacyjnej kandydat jest zobowiązany do przedstawienia Radzie Nadzorczej oryginałów lub urzędowych odpisów poświadczonych przez siebie dokumentów, pod rygorem wykluczenia z dalszego postępowania kwalifikacyjnego.

6. Osoby zainteresowane udziałem w postępowaniu kwalifikacyjnym, spełniające warunki, określone w treści ogłoszenia, powinny zgłosić swój udział w postępowaniu w terminie do 26 lipca 2010 r. do godz. 11:00.

7. W terminie określonym powyżej zgłoszenia mogą być składane przez kandydatów w dni robocze w godzinach od 8:00 do 14:00, a w przypadku dnia 26 lipca do godz. 11:00, w Biurze Zarządu Spółki „Przewozy Regionalne” spółka z o. o. w Warszawie, ul. Wileńska 14a, pokój 106, bądź na wskazany adres wysłane pocztą. Zgłoszenie powinno zostać doręczone (przesłane) w zamkniętej kopercie z dopiskiem „Postępowanie kwalifikacyjne na stanowisko Prezesa Zarządu - Dyrektora Generalnego – nie otwierać”. Termin uważa się za zachowany, jeśli zgłoszenie i oświadczenia wpłynęły do Spółki przed jego upływem. W przypadku zgłoszenia przesłanego pocztą, decyduje data doręczenia zgłoszenia.

8. Zgłoszenia kandydatów nie spełniające wymogów określonych w ogłoszeniu o postępowaniu kwalifikacyjnym oraz złożone po upływie terminu, nie będą podlegały rozpatrzeniu, a kandydaci nie wezmą udziału w postępowaniu kwalifikacyjnym.

9. Otwarcie zgłoszeń nastąpi w dniu 26 lipca 2010 r. w siedzibie Spółki.

10. Z zakwalifikowanymi kandydatami zostaną przeprowadzone rozmowy kwalifikacyjne w dniu 30 lipca 2010 r.

11. Przedmiotem rozmowy kwalifikacyjnej będzie:

• wiedza o zakresie działalności Spółki oraz o sektorze, w którym działa Spółka,
  • znajomość zagadnień związanych z zarządzaniem i kierowaniem zasobami ludzkimi,
  • znajomość zasad funkcjonowania spółek handlowych,
  • znajomość ograniczeń prowadzenia działalności gospodarczej przez osoby pełniące funkcje publiczne,
  • doświadczenie niezbędne do wykonywania funkcji Członka Zarządu w podanym zakresie,
  • znajomość zasad nadzoru właścicielskiego, audytu i kontroli finansowej przedsiębiorstwa oraz rachunkowości zarządczej.

12. Informacje o Spółce w postaci: Umowy Spółki, Regulaminu Organizacyjnego, sprawozdań finansowych za lata obrotowe 2007 – 2009, Zakładowego Układu Zbiorowego Pracy i Ponadzakładowego Układu Zbiorowego Pracy, dostępne będą w siedzibie Spółki w Warszawie, ul. Wileńska 14a, w pokoju nr 106, w dni robocze w godzinach 8:00 – 14.00 do dnia 23 lipca 2010 r., po podpisaniu oświadczenia o poufności.

13. Rada Nadzorcza zastrzega sobie prawo zakończenia postępowania kwalifikacyjnego bez wyłonienia kandydatów, w każdym czasie, bez podania przyczyn.

14. Rada Nadzorcza indywidualnie poinformuje kandydatów o wynikach postępowania kwalifikacyjnego niezwłocznie po jego zakończeniu, zapewniając możliwość odbioru złożonych przez kandydatów dokumentów, z zastrzeżeniem możliwości pozostawienia w dokumentacji postępowania sporządzonych przez siebie kserokopii.

Autor: (źródło: Przewozy Regionalne, 09.07.2010)