baner
baner
baner
Przedsiębiorstwo Inżynieryjne SOCAR spółka z ograniczoną odpowiedzialnością spółka komandytowa

Fotogaleria

galeria
Czystość na kolei w Polsce

Sonda

Co twoim zdaniem robi Urząd Transportu Kolei?

Wspiera rozwój kolei
Hamuje rozwój kolei
Nie mam zdania

Newsletter

Zawsze aktualne informacje

Logowanie

Nie masz konta?
Zapomniałeś hasło?
Jesteś tutaj:

WARS inwestuje w lokale gastronomiczne

Rozpoczął się trzeci etap restrukturyzacji Wars S.A. W tym stadium plany inwestycyjne spółki przewidują powstanie placówek gastronomicznych, które zlokalizowane będą w największych miastach w Polsce. Pierwsze lokale powstaną jeszcze przed końcem 2009 roku.

Na początku spółka zamierza otworzyć 3-5 placówek pilotażowych. Inwestycje realizowane będą ze środków własnych przedsiębiorstwa i powstaną do końca 2009 roku. W kolejnych latach powstanie łącznie 20 lokali. Główną lokalizacją będą centra handlowe w dużych miastach. W kolejnym etapie Spółka planuje również utworzenie sieci kilku restauracji o wysokim standardzie. Wystrój wszystkich placówek nawiązywać będzie do tematyki kolejowej.

W pierwszym etapie restrukturyzacji uporządkowaliśmy stan organizacyjno - prawny grupy kapitałowej WARS i zdecydowanie poprawiliśmy stan finansowy Spółki. Od trzech lat notujemy zyski. Przeprowadziliśmy również rebranding marki, teraz planujemy wyjście z naszą ofertą poza dotychczasowy zakres działań, tak by pozyskiwać nowe źródła przychodów i jeszcze bardziej zwielokrotnić zysk. W ciągu najbliższych trzech lat chcemy stworzyć 20 placówek gastronomicznych w największych miastach Polski. Nasza oferta nie ograniczy się tylko do dań już znanych podróżnym z wagonów restauracyjnych WARS ¬¬- powiedział Zbigniew Terek, Prezes Zarządu Spółki.

Głównym celem WARS jest dywersyfikacja źródeł przychodów. Obecnie z działalności gastronomicznej firma uzyskuje 30% przychodów. W najbliższych latach planowany jest wzrost udziału do 50%.

W styczniu br. spółka zakończyła II etap restrukturyzacji, w ramach którego dokonano zmiany jakościowej oferty Spółki. W ramach tych działań zmodernizowano wnętrza ponad 30 wagonów gastronomicznych, wprowadzono nowe menu oraz nowe standardy obsługi, uruchomiono również stały cykl szkoleń dla pracowników. Równolegle przeprowadzana jest m.in. modernizacja pozostałej części wagonów gastronomicznych.


Autor: (WARS)

Jesteś zalogowany jako: Gość
Aktualizacja: 13-02-2018 
Powered by Heuristic
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczone w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.